Sfaturi pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate
Fiecare dintre noi are câte un moment de revelaţie când îşi doreşte să facă schimbări bruşte în viaţă. Vrem să ne schimbăm obiceiurile alimentare, să adoptăm un stil de viaţă mai activ sau să renunţăm la anumite obiceiuri nu prea sănătoase. Cu toate că intenţia nu este una greşită, de cele mai multe ori planurile noastre măreţe vor rămâne doar sub forma de idee.
Pentru a avea parte de rezultate vizibile este important să adoptăm mici obiceiuri pe care să le putem respecta fără probleme. Drept rezultat, ne vom simţi mai bine, vom arăta mai bine şi vom avea un tonus ridicat. Sfaturile următoare pot fi un bun început pentru persoanele care îşi doresc să îşi îmbunătăţească starea generală de sănătate.
.Începe procesul de reducere a stresului
Conform experţilor, pentru a reduce nivelul de stres este indicat să fim activi, să medităm şi să încercăm câteva exerciţii de respiraţie. Însă există şi alternative mai „uşoare”. Muzica relaxantă, o lectură plăcută, câteva minute petrecute cu animalului de companie sau o baie caldă sunt la fel de eficiente.
Cea mai frecventă scuză este lipsa timpului. Ei bine, este bine de ştiut că orice activitate ai alege, nu durează foarte mult timp pentru a o duce la bun sfârşit. Citeşte câteva pagini din cartea ta preferată sau ieşi la o tură prin parc cu animalul tău, vei vedea diferenţa imediat.
Dacă nu ai posibilitatea de a lua o pauză de la activitatea ta, sigur ai câteva minute în care să te ridici de la birou sau pur şi simplu să respiri profund de câteva ori.
Încearcă să-ţi îmbunătăţeşti somnul
Este de la sine cunoscut faptul că o noapte de somn liniştit este necesară funcţionării fără probleme a organismului. Dacă somnul tău nu este unul de calitate, poate ar trebui să începi să iei măsuri în acest sens.
Un prim lucru pe care îl poţi face este să adopţi un program de somn pe care să îl respecţi în fiecare seară şi dimineaţă, chiar şi în weekend.
Pentru a avea parte de un somn cât mai relaxant este indicat să reduci impactul luminii albastre înainte de culcare. Cu alte cuvinte, telefonul mobil, laptopul sau alte dispozitive nu ar trebui să fie prezente în dormitor.
Consumul excesiv de cafea, mediul în care dormi, temperatura din dormitor şi mesele bogate înainte de culcare pot avea un impact asupra felului în care te relaxezi.
Fă exerciţii pentru memorie
Sănătatea ta mintală este la fel de importantă ca restul aspectelor sănătăţii. Există multe acţiuni pe care le poţi face pentru a te menţine în formă şi pentru a fi sănătos, dar trebuie să ai în vedere şi câteva aspecte pentru o mai bună sănătate mintală.
Un mod bun de a-ţi îmbunătăţi memoria şi concentrarea este prin intermediul jocurilor minţii. Cuvintele încrucişate, sudoku, puzzle-urile şi jocurile de poker sunt un mod bun de a-ţi ajuta mintea să funcţioneze la capacitate maximă. De asemenea, aceste activităţi sunt foarte distractive şi ajută la menţinerea spiritului competitiv.
Nu în ultimul rând, majoritatea acestor jocuri sunt disponibile online, aşadar ele pot fi practicate de pe telefonul mobil oriunde te-ai afla.
Mănâncă sănătos
Alimentaţia este un alt factor la fel de important când vorba de sănătatea generală. Zicala „eşti ceea ce mănânci” este adânc înrădăcinată în realitate.
Alimentele pe care le consumi îţi afectează sănătatea în mod direct. O dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale, are foarte multe beneficii. În primul rând, vei vedea diferenţa asupra felului în care arăţi. Mâncarea sănătoasă poate să reducă riscul apariţiei anumitor probleme de sănătate şi chiar să prelungească durata vieţii.
Vitamina D te ajută să ai oase sănătoase. În timp ce pe durata verii această vitamină este adesea furnizată de către soare, iarna lucrurile stau puţin diferit. Aşadar, pentru a te asigura că nu îţi lipseşte este indicat să consumi ouă, ton, sardine, produse lactate sau somon.
Fă sport în mod regulat
Acest sfat este vital pentru a menţine o sănătate generală foarte bună. Poate că nu ştiai, dar exerciţiile fizice practicate în mod regulat te menţin tânăr. Câteva alte avantaje sunt îmbunătăţirea vederii, scăderea nivelului de colesterol, normalizarea tensiunii arteriale şi fortificarea oaselor şi a muşchilor.
Dacă vrei să ai parte de o viaţă lungă şi fericită, trebuie să faci mişcare în fiecare zi. Chiar şi 10 minute de exerciţii pot face diferenţa. Poate fi vorba de o simplă plimbare, un dans în sufragerie sau un mic antrenament la sală.
Cu ajutorul acestor mici trucuri poţi să îţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate. Cu toate acestea, este important să reţii că nicio schimbare nu apare peste noapte, mai important de atât este să le respecţi cât de mult poţi.
© Copyright Stiri din Sanatate